FASETE Umetnost besprekornog osmeha

Fasete ili Viniri su tanke, prilagođene ljuskice napravljene da prekriju prednje strane zuba, dizajnirane da oponašaju prirodne zube i prilagođene kako bi stvorile novi osmeh za pacijenta. One su opcija za ispravljanje izbledelih, oštećenih, karijesom zahvaćenih ili krivih zuba, ili osvežavanje osmeha i izgleda pacijenta. Oživite svoj osmeh sa fasetama.

Zelite osmeh o kojem ste uvek sanjali ?

Pogledajte uticaj naših faseta i promene koje su dožiceli naši pacijenti kroz našu galeriju pre i posle, gde svaka slika govori priču o transformaciji. Naše fasete su više od samo stomatološke procedure; to je put ka samopouzdanju i radosti u svakom osmehu. Fokusirani na preciznost i estetiku, obezbeđujemo da vaše fasete poboljšaju vašu prirodnu lepotu i izdrže test vremena.

After
Before
After
Before
After
Before

KERAMIČKE FASETE ili VINIRI

Kako bi bili sigurni u oblik i izgled vaših budućih vinira, prvi korak je uzimanje otiska i izrada Wax Up modela koji se izrađuje na osnovu vaše trenutne situacije i pokazuje nam kako će finalni rad da izgleda u ovoj fazi ,zatim imamo mogućnost da napravimo sve potrebne izmene što se tiče oblika i time omogućimo

FAQ

Fasete, takođe poznate kao ljuskice ( viniri ), su tanke keramičke ili kompozitne obloge koje se postavljaju na prednju površinu zuba radi poboljšanja estetike, popravljanja oštećenja ili promene oblika zuba.

Postoje dve osnovne vrste fasete: keramičke fasete ( cirkon ili EMAX) , koje su izrađene od visokokvalitetne keramike radi najprirodnijeg izgleda, i kompozitne fasete, koje se prave od kompozitnog materijala koji se direktno nanosi na zub.

Fasete se izrađuju kada pacijent želi poboljšati izgled svojih zuba, popraviti oštećenja kao što su pukotine ili nepravilnosti u obliku zuba, ili promeniti boju zuba.

Iako su fasete siguran i efikasan način za poboljšanje izgleda zuba, postoje određene kontraindikacije kao što su ozbiljno oštećenje zuba, nedovoljno zdrava osnova zuba, ili problemi sa zubnim mesom.

Da, obično se vrši minimalno brušenje zuba kako bi se napravilo mesto za postavljanje fasete. Međutim, kod nekih vrsta fasete, kao što su no-prep fasete, brušenje zuba može biti minimalno ili čak nepotrebno.

Da, prilikom izrade fasete možete odabrati boju koja najbolje odgovara vašem prirodnom zubu ili željenom estetskom rezultatu.

Fasete mogu trajati od 5 do 15 godina ili čak duže, uz redovno održavanje oralne higijene i redovne posete stomatologu.

Ako niste kandidat za fasete, vaš stomatolog će vam predložiti druge opcije poput zubnih krunica, ortodontskih tretmana ili drugih estetskih procedura kako bi se postigao željeni rezultat.

Cena fasete može varirati u zavisnosti od više faktora, uključujući materijal od kojeg su napravljene, broj zuba koji se tretiraju. Pišite nam ili nas pozovite .