Krunice i Mostovi

Vratite i poboljšajte svoj osmeh zubnim krunicama.

Zubne Krunice

Vremenom, zubi mogu biti oštećeni, napukli ili oslabljeni karijesom. Zubari koriste krunu da u potpunosti pokriju ili "poklope" oštećeni zub. Krunice se prave u skladu sa bojom vaših prirodnih zuba, a osim što jačaju oštećeni zub, mogu se koristiti za poboljšanje izgleda, oblika ili poravnanja vaših zuba.

Zubne krunice mogu biti izrađene od nerđajućeg čelika, keramike, akrila, zlata i metalnih legura. Za razliku od uklonjivih uređaja kao što su proteze, krunice se cementiraju na postojeće zube ili implantate i može ih ukloniti samo vaš stomatolog.

Krunice se prave u skladu sa bojom vaših prirodnih zuba, a osim što jačaju oštećeni zub, mogu se koristiti za poboljšanje izgleda, oblika ili poravnanja vaših zuba.

Tooth notice

Zubni Mostovi

Održavajte strukturu lica zubnim mostovima.

Zubni Mostovi

Zubni mostovi, poznati i kao fiksne uklonjive proteze, bukvalno premošćuju prazninu nastalu jednim ili više zuba koji nedostaju.

Tipičan most se sastoji od dve krune (jedna sa obe strane jaza) i lažnog zuba/zuba između njih. Mostovi su pričvršćeni za okolne prirodne zube ili zubne implantate radi podrške. Pričvrsni zubi se nazivaju uporni zubi, a lažni zubi se nazivaju pontici. Pontici se mogu napraviti od cirkonijum porcelana spojenog sa metalom i zlatom.

Ako ste izgubili zub/zube, mostovi vam mogu vratiti osmeh, sposobnost pravilnog govora i žvakanja i održavanje strukture lica. Mostovi takođe mogu sprečiti pomeranje vaših preostalih zuba iz položaja.

Mostovi vam mogu vratiti osmeh, sposobnost pravilnog govora i žvakanja i održavanje strukture lica. Mostovi takođe mogu sprečiti pomeranje vaših preostalih zuba iz položaja.

Spremni da poboljšate svoj osmeh?

Ili ste samo zainteresovani da razgovarate sa nama o mogućim opcijama i budućim koracima?

Zakažite termin
Tooth notice

Vrste materijala koji se koriste za zubne krunice ili mostove?

Sve od keramike ili cirkonijuma

Za obnavljanje prednjih i zadnjih zuba najčešće se koriste keramičke krunice na bazi porcelana. Zbog svoje prirodne boje i teksture, keramičke krunice su u stanju da se bez napora stapaju sa vašim preostalim prirodnim zubima i mogu im dati nagoveštaj boje koji odgovara vašim prirodnim zubima.

Porcelan spojen sa metalom

Krunice/mostovi spojeni porcelanom sa metalom pružaju pacijentima najbolje iz oba sveta. Porcelanski deo krunice obezbeđuje pacijentu prirodan izgled zuba, a metalna struktura je ultra izdržljiva. Da bi se podvrgao restauraciji od porcelana i metala, stomatolog mora ukloniti umerenu količinu strukture zuba.