FURNIRI ili LUMINERI

Poboljšajte svoj osmeh ultra tankim porcelanskim fasetama.

ŠTA SU FURNIRI?

Furniri su tanke, prilagođene školjke napravljene da pokriju prednje strane zuba, dizajnirane da oponašaju prirodne zube i prilagođene da stvore novi osmeh za pacijenta. Oni su opcija za ispravljanje zamrljanih, okrnjenih, pokvarenih ili iskrivljenih zuba ili podmlađivanje osmeha i izgleda pacijenta.

Furniri su često napravljeni od porcelana ili kompozitne smole. Porcelanske fasete su jače od kompozitnih furnira od smole i ne menjaju boju ili mrlje tokom vremena i obično su dugoročna opcija. Generalno, fasete od porcelana zahtevaju najmanje 2 posete stomatologu da bi se postavile, a kompozitne fasete od smole se mogu uraditi u jednoj poseti. Porcelanske fasete uglavnom traju duže od kompozitnih furnira.

Obično je najbolja opcija pre nego što počnete sa fasetama da napravite voštani model ili koristite softver za digitalni dizajn da pokažete pacijentu kakve rezultate da očekujete i radite zajedno sa nama u uvođenju bilo kakvih promena u oblik, veličinu i boju zuba pre početka proces.

Kako nastaju furniri?

Fasete se izrađuju u zubotehničkoj laboratoriji koristeći veoma tanak porcelan i izrađuju se ručno ili u nekim slučajevima dizajnirane i skenirane digitalno. Velika pažnja je posvećena detaljima kako bi furniri izgledali realno. Pre nego što se fasete naprave, obično ćemo napraviti otisak vaših zuba i model vaših usta za ispravnu veličinu i oblikovanje, što se naziva „depilacija voskom“. Radeći zajedno sa pacijentom i njegovim očekivanjima u mogućnosti smo da stvorimo željeni osmeh.

Kako će to uticati na moje originalne zube?

Da bismo stvorili realističan osmeh koji nije glomazan ili nametljiv, obrijaćemo vaše originalne zube, ali u veoma maloj količini. Trajno će ih preoblikovati, uklanjajući gleđ tako da faseta može udobno da stane na vrh originalnih zuba. I da, postoje opcije koje ne zahtevaju od nas da obrijemo zub, već da koristimo NON prep fasete ili lumineers.

Koliko dugo će proces trajati?

Nakon što su fasete napravljene (ovo obično traje nedelju dana ili više), od vas će verovatno biti zatraženo da zakažete dve posete: jednu za preoblikovanje zuba i drugu za lepljenje faseta za zube. U određenim slučajevima možemo završiti u roku od 5 dana.

Kako da se brinem o svojim fasetama?

Negujte svoje fasete kao što biste se brinuli o svojim zubima, četkajući i čistite konac kao i obično. Ako imate naviku da noću škrgute zubima, obavestite svog stomatologa; od vas će verovatno biti zatraženo da nosite štitnik za ugriz kako biste smanjili opterećenje na zube i fasete.

TRAŽITE NAJBOLJE FURNIRE?

Dozvolite nam da Vam pomognemo i učinimo da vaš osmeh zablista!

Zakaži termin

Koje su prednosti furnira?

Fasete daju zubima prirodan izgled i daju našim pacijentima novi osmeh. Pošto su veoma tanki i drže se na mestu posebnim, jakim lepkom, potrebna je vrlo mala priprema zuba, što čini ovu tehniku minimalnog izbegavanja. Nekim vrstama faseta uopšte nije potrebna nikakva priprema.

Da li su svi kandidati?

Nisu svi kandidati za fasete, određeni slučajevi pacijenata se ne mogu lečiti fasetama. Potreban je detaljan stomatološki pregled i analiza zagriza. Koliko god lako furniri izgledaju i zvuče za savršene rezultate, određeni kriterijumi moraju biti ispunjeni. Tek nakon što se analizira ujed pacijenta, možemo potvrditi da je pacijent kandidat za takav tretman.

Da li će moje fasete izgledati kao prirodni zubi?

Da, fasete treba da oponašaju prirodne zube. Glavni aspekt koji treba uzeti u obzir je boja prirodnih zuba, pošto su fasete toliko tanke da se prirodni zubi koriste kao pozadina, tako da u nekim slučajevima gde možete da vidite da neko ima fasete to je verovatno.