Dentalni Implantati

Dentalni Implantati

Kada su u pitanju zubni implantati, naše putovanje započeto je 2003. dok smo živeli i radili u Toronto, Kanadi sa Tenak zubnim implantima i kasnije sa raznim drugim platformama za implante. Zubni implantati su prešli dug put, implantati danas imaju mnogo veću uspešnost i to je uglavnom zbog novih dizajna i naše sposobnosti da planirate sve detalje mnogo bolje koristeći digitalno planiranje, 3D štampanje i postavljanje implanata uz pomoć 3D štampanih vodiča.

Od povratka u Srbiju mi smo uspeli da donesemo određene inovacije u ovom polju i postanemo pioniri u određenim tehnikama i pristupima lečenju.

Svaki slučaj pacijenta je specifičan i zahteva individualni pristup, početak bilo kog tretmana je stomatološka konsultacija i 3D CBCT poslat na našu ordinaciju kako bismo imali tačan plan lečenja i troškove naših pacijenata.

Udružili smo se sa najboljima da ponudimo sigurne i pouzdane rezultate našim pacijentima. Koristeći Straumann i MiS zubne implantati, mi smo u mogućnosti postići neverovatne rezultate čak i kod najtežih slučajeva.

Tooth Implant

Specijalizujemo se za 3D Kompjutersko vodjenim postavljanjem implanata.

Sigurno, precizno i predvidivo postavljanje implanata.

Kako se izvodi 3D Vodjenja hirurgija?

Počinjemo sa CBCT slikom / 3D rendgenom, koristeći specijalne markere postavljene pre skeniranja, imamo kompjuterski generisanu sliku vilice pacijenta i kompletnu anatomiju. Uz pomoć 3D softvera, idealnu poziciju i veličinu, svaki od dentalnih implanta planiran je praktično prema najpogodnijim područjima. Podaci implanta kao što su položaj i veličina implanta se zatim prenose u 3D štampač, i nakon toga dobijamo 3D odštampan vodič. Tokom hirurške procedure, umetanje zubnih implantata će biti vođeno sa tačnom planiranom preciznošću pomoću ovog 3D hirurškog vodiča.

Prednosti 3D Vodjene Hirurgije

  • Precizno i predvidljivo postavljanje zubnih implanta
  • Eliminiše potrebu za rezovima mekih tkiva
  • Smanjen rizik od oštećenja okolnih zdravih tkiva
  • Smanjene postoperativne komplikacije kao što su otok, modrice i bol
  • Brže vreme zarastanja
  • Smanjen rizik od biomehaničkih komplikacija i neuspeha

Želite da uradite implantate?

Ili ste samo zainteresovani da razgovarate sa nama o mogućim opcijama i budućim koracima?

Zakaži termin

Različita rešenja za implantate

Pacijenti kojima nedostaje 1 zub

Pacijenti sa jednim zubom koji nedostaje mogu odmah da ugrade zubni implantat i privremenu krunu ili u određenim slučajevima sačekaju da im se krunica postavi.

Pacijenti kojima nedostaju 3 ili više zuba

U ovim slučajevima implantati se postavljaju tako da formiraju most, u slučaju tri nedostajuća zuba postavljaju se dva implanta, dva abutmenta i tri krunice.

Kompletna proteza na 2 implantata

Kada pacijenti imaju problema sa donjim protezama, mogu se postaviti 2 ili 4 mini implantata kako bi se proteza fiksirala na mestu. Proteza ostaje uklonjiva i spaja se kada se stavi u usta.

Metalna proteza sa vijcima

Nakon ugradnje 4 do 6 implantata postavlja se struktura slična protezi, proteza ima bazu bez metala ili sa metalom, može biti uklonjiva ili fiksna i nema ništa što pokriva nepce gornje vilice.

Sve na 4 i sve na 6

Sve na 4

Koncept tretmana All-on-4 je rešenje za zubne implantate dizajnirano za čeljusti bez zuba. Ako vam treba vaditi zube ili više ne želite da živite bez zuba, koncept tretmana All-on-4 može biti pravo rešenje za vas. Sa samo četiri zubna implantata, koncept tretmana All-on-4 može vratiti kompletnu vilicu zuba koji nedostaju.

Ova tehnika vam nudi nekoliko prednosti: Kraće vreme tretmana, niži troškovi Mali broj implantata potrebnih za koncept All-on-4 tretmana značajno skraćuje vreme lečenja i često čini ovo rešenje isplativijim od uporedivih alternativa lečenja.

U nekim slučajevima za veću stabilnost može se postaviti više od 4 implantata kako bi se imala bolja stabilnost i produžio životni vek implantata.

Saznajte da li ste kandidat za All-on-4 tretman.

Sve na 6

Straumann® Pro Arch ili ALL-on-6 je koncept tretmana za trenutne privremene nadoknade za pacijente koji uklanjaju zube i bez zuba, zasniva se na postavljanju 6 implantata i postavljanju finalne strukture i podržavanju ovih 6 implantata. Poštuje individualne potrebe i očekivanja pacijenata, nudeći sve potrebne implantate i protetičke komponente - na nivou kosti i mekog tkiva - kako bi se obezbedio besprekoran i bezbedan tretman koji smanjuje nelagodnost pacijenta na minimum. Implantati su postavljeni i privremena konstrukcija postavljena istog dana kako bi se pripremila za konačnu i definitivnu dugoročnu strukturu. Struktura se ili postavlja tog dana ili se postavlja privremena dok se kost ne formira oko implantata.

Koristeći Straumann® ključne tehnologije Rokolid® (smanjena invazivnost) i SLActive® (predvidljivost čak i kod kompromitovanih pacijenata), Smile stomatološka poliklinika pruža jedinstvenu kombinaciju snage i kapaciteta zarastanja. Sa SLActive® smo u mogućnosti da skratimo proces zarastanja za 3-4 nedelje. U zavisnosti od budžeta i želja pacijenta, različite opcije lečenja su dostupne i ponuđene pacijentu nakon konsultacija i stomatološke ponude.